Begin januari vestigde Jidoka zich in het Technologiehuis Mol. Het IT-bedrijf, gespecialiseerd in end-to-end projecten, levert software op maat en begeleidt zijn klanten gedurende het volledige traject van business case tot de finale oplevering. Jidoka koos voor een eigen werkplek omwille van diverse redenen.

"In onze startfase situeerde 95% van ons werk zich op de werkvloer bij onze klanten, waardoor we tot nog toe geen nood hadden aan een eigen kantoorruimte. Aangezien we in de toekomst ook zelf klanten willen ontvangen en we uitbreidingen plannen, werd een eigen plek nu wel stilaan noodzakelijk", vertelt CEO Patrick Hellemans.

"Initieel hadden we het idee om een eigen pand te kopen. Aangezien het aanbod niet zo groot was, zijn we ook huurformules gaan bekijken." De uiteindelijke keuze viel op een kantoorruimte in het Technologiehuis te Mol en dat omwille van de prijs-kwaliteitverhouding en de professionele uitstraling.

Uitbreidingen op til

"Momenteel bevinden onze klanten zich voornamelijk in het Brusselse, maar het is de bedoeling om onze bekendheid ook in andere regio's te vergroten. In de ruime omgeving van Mol zijn er heel wat bedrijven die voor ons interessant kunnen zijn. Zo hebben we momenteel al enkele projecten lopen bij lokale klanten. Bovendien kunnen we, dankzij de goede verbinding, ook de mogelijkheden in Nederland gaan bekijken."

Om alle klanten vlot te kunnen blijven dienen, gaat Jidoka in de nabije toekomst heel wat nieuwe werkkrachten aanwerven. "Momenteel werken we met een vijftiental mensen, maar we zijn van plan ons team uit te breiden met tal van profielen, zoals business en functionele analisten, project managers, developers en architects. De bedoeling is ook om meer projecten inhouse uit te voeren. Bovendien gaan we binnenkort met stagiairs werken, iets wat in het verleden – zonder eigen kantoor – niet tot de mogelijkheden behoorde", besluit Patrick Hellemans.

Over Jidoka

Jidoka, opgericht in december 2013, is een IT-bedrijf, gespecialiseerd in maatwerk projecten. Hun focus ligt op kwaliteit en transparantie naar de klant toe. Wat de technologische keuze betreft, werkt Jidoka voornamelijk met Java, .net en mobile implementaties. Jidoka richt zich hierbij voornamelijk tot middelgrote en grote ondernemingen. Hun huidige klanten bevinden zich onder meer in de logistiek, banking, publieke sector en industrie. Het vorige boekjaar werd afgesloten met een omzet van € 1,5 miljoen.

Jidoka werft momenteel tal van nieuwe medewerkers aan. Voor meer informatie kunt u steeds contact opnemen via info@jidoka.be.

Het Technologiehuis in Mol wordt, net als het Technologiehuis in Geel, uitgebaat door Innotek. Innotek ondersteunt en begeleidt new business initiatieven en biedt startende bedrijven flexibele kantoor- en laboruimtes. Hiermee wil Innotek bijdragen tot een verhoging van de tewerkstelling in Vlaanderen.  Meer info: www.technologiehuizen.be

Foto : v.l.n.r. Bjorn Monnens (CTO), Patrick Hellemans (CEO), Kurt Hardy (COO)